Бесплатни лиценцирани софтвер за студенте

Бесплатни лиценцирани софтвер за студенте

Eлектротехнички факултет у Београду је дугогодишњи претплатник MSDNAA програма преко којег сви активни студенти и запослени на факултету имају могућност да у Рачунском центру ЕТФ-а бесплатно добију лиценцирани софтвер компаније Microsoft. Сав софтвер добијен преко овог програма може се користити искључиво у научно-образовне сврхе.

Да би студент добио могућност да постане корисник овог програма мора да поседује индекс са уписаном или обновљеном текућом школском годином.

Наручивање и издавање софтвера се врши у неколико корака:

 1. Отварање/обнављање MSDNAA налога - преко MSDNAA секције у вашем студентском сервису шаљате захтев за отварање налога, или обнову коришћења MSDNAA програма. Убрзо ће Вам на е-пошту, коју сте унели у поље за пријаву, стићи информација о вашем корисничком имену и лозинци
 2. Наручивање софтвера - врши се путем интернета искључиво преко сајта http://msdnaa.etf.bg.ac.rs. Из падајућег менија са списком софтвера бирате према жељи, а потом закључујете куповину.
 3. Софтвер можете или скинути директно са сервера који се налази на ЕТФ-у (download опција ISO слике, доступно са домаћих провајдера) или доношењем одговарајућег броја празних дискова (CD/DVD) у Рачунски центар, где ће Вам овлашћено лице у Техничкој подршци у најкраћем могућем року нарезати наручени софтвер.
 4. Серијски бројеви и упутства потребна за инсталацију софтвера се налазе на Вашем MSDNAA налогу.

Желимо да вам скренемо пажњу на следеће:

 1. Рачунски центар не врши продају CD/DVD дискова, тако да морате донети своје дискове
 2. Проверите да ли сте добро наручили софтвер пре доласка у рачунски центар
 3. При првом логовању на сајт за наручивање, морате се сложити да софтвер добијен на овај начин нећете користити у комерцијалне сврхе.

За све додатне информације се можете одбратити на контакт: msdnaa[AT]etf[DOT]rs

Детаљно објашњење целог поступка наручивања софтвера можете прочитати у PDF фајлу са сликама!

Важна обавештења:

 • изнајмљени софтвер можете инсталирати на само једном рачунару који је у вашем приватном власништву
 • изнајмљени софтвер није могуће користити у комерцијалне сврхе нити га је могуће умножавати
 • ако наручени софтвер захтева Product Кеy како би био инсталиран, Product Кеy ће те добити путем електронске поште када исти поручите
 • по престанку статуса студента или запосленог Електротехничког факултета у Београду можете наставити коришћење софтвера по условима прописаним ЕУЛА документом, али више не можете изнајмљивати дискове

Погледајте страницу са одговорима на често постављана питања

Погледајте списак софтвера у оквиру MSDNAA програма

Координатор МSDNAA програма: msdnaa[AT]etf[DOT]rs