Besplatni licencirani softver za studente

Besplatni licencirani softver za studente

Elektrotehnički fakultet u Beogradu je dugogodišnji pretplatnik MSDNAA programa preko kojeg svi aktivni studenti i zaposleni na fakultetu imaju mogućnost da u Računskom centru ETF-a besplatno dobiju licencirani softver kompanije Microsoft. Sav softver dobijen preko ovog programa može se koristiti isključivo u naučno-obrazovne svrhe.

Da bi student dobio mogućnost da postane korisnik ovog programa mora da poseduje indeks sa upisanom ili obnovljenom tekućom školskom godinom.

Naručivanje i izdavanje softvera se vrši u nekoliko koraka:

 1. Otvaranje/obnavljanje MSDNAA naloga - preko MSDNAA sekcije u vašem studentskom servisu šaljate zahtev za otvaranje naloga, ili obnovu korišćenja MSDNAA programa. Ubrzo će Vam na e-poštu, koju ste uneli u polje za prijavu, stići informacija o vašem korisničkom imenu i lozinci
 2. Naručivanje softvera - vrši se putem interneta isključivo preko sajta http://msdnaa.etf.bg.ac.rs. Iz padajućeg menija sa spiskom softvera birate prema želji, a potom zaključujete kupovinu.
 3. Softver možete ili skinuti direktno sa servera koji se nalazi na ETF-u (download opcija ISO slike, dostupno sa domaćih provajdera) ili donošenjem odgovarajućeg broja praznih diskova (CD/DVD) u Računski centar, gde će Vam ovlašćeno lice u Tehničkoj podršci u najkraćem mogućem roku narezati naručeni softver.
 4. Serijski brojevi i uputstva potrebna za instalaciju softvera se nalaze na Vašem MSDNAA nalogu.

Želimo da vam skrenemo pažnju na sledeće:

 1. Računski centar ne vrši prodaju CD/DVD diskova, tako da morate doneti svoje diskove
 2. Proverite da li ste dobro naručili softver pre dolaska u računski centar
 3. Pri prvom logovanju na sajt za naručivanje, morate se složiti da softver dobijen na ovaj način nećete koristiti u komercijalne svrhe.

Za sve dodatne informacije se možete odbratiti na kontakt: msdnaa[AT]etf[DOT]rs

Detaljno objašnjenje celog postupka naručivanja softvera možete pročitati u PDF fajlu sa slikama!

Važna obaveštenja:

 • iznajmljeni softver možete instalirati na samo jednom računaru koji je u vašem privatnom vlasništvu
 • iznajmljeni softver nije moguće koristiti u komercijalne svrhe niti ga je moguće umnožavati
 • ako naručeni softver zahteva Product Key kako bi bio instaliran, Product Key će te dobiti putem elektronske pošte kada isti poručite
 • po prestanku statusa studenta ili zaposlenog Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu možete nastaviti korišćenje softvera po uslovima propisanim EULA dokumentom, ali više ne možete iznajmljivati diskove

Pogledajte stranicu sa odgovorima na često postavljana pitanja

Pogledajte spisak softvera u okviru MSDNAA programa

Koordinator MSDNAA programa: msdnaa[AT]etf[DOT]rs