О Рачунском центру

Рачунски центар Електротехничког факултета основан је 1968. године као први рачунски центар на овим просторима. У центру је пуштен у рад први веб сервер са првим веб сајтом на подручју тадашње Југославије. Сале Рачунског центра су отворене за студенте 24 часа, 7 дана у недељи. Студенти користе преко 50 рачунара са брзом Интернет конекцијом и свим програмима потребним за рад и праћење наставе на Електротехничком факултету.

У оквиру центра је развијен Информациони систем факултета, који студентима и запосленима омогућава обављање свакодневних активности везаних за наставу и финансије факултета преко Интернета.

Реализација Интегралног информационог система на ФОН-у

Рачунски центар је реализовао и пустио у рад Интегрални информациони систем, на Факултету организационих наука у Београду.

Реализација пројекта укључује:

Нови ЕТФ и студентски налози

Сваком запосленом на факултету и сваком студенту факултета је отворен налог за коришћење услуга које пружа факултет. Налози се отварају приликом ступања у радни однос, односно при упису студента на факултет и важе до његовог истека.

За сва додатна објашњења и информације, можете се обратити оператеру Рачунског центра лично или путем телефона (011-3218-320). Такође, можете се обратити администратору путем електронске поште на адресу rc-admin[AT]etf.rs

Електронске дописне листе

Сервер за електронске дописне листе

Постављен је нови сервер за електронске дописне листе. Софтвер на адреси http://lists.etf.bg.ac.rs служи за преглед архивираних порука листе, уређивање чланова листе, слање захтева за отварање нове листе и слично. Корисници се пријављују користећи своју адресу е-поште као Username и шифру.

Реализација пројекта "Отворена школа"

Отворена школа

Рачунски центар је помогао реализацију пројекта Министарства просвете Републике Србије. Отворена школа је интерактивни образовни портал намењен подршци раду учитеља, наставника и професора. Циљ портала је да се квалитет наставе унапреди кроз размену образовно-наставних материјала у електронском облику, примера успешне праксе, наставних припрема и искустава. http://www.otvorenaskola.mpn.gov.rs