Електронске дописне листе

Електронске дописне листе

Студентима на Електротехничком факултету кроз сервис електронске дописне листе омогућено је да примају обавештења и комунцирају преко налога електронске поште који им је отворен приликом уписа.

Професори и асистенти могу затражити отварање дописних листа за своје предмете кроз веб портал за запослене. На такву дописну листу биће аутоматски убачене званичне адресе е-поште студената (@student.etf.rs) који слушају тај предмет. Сваки предавач за свој предмет може отворити засебну дописну листу, а ако више предавача једног предмета жели заједничку листу за тај предмет, потребно је то нагласити приликом отварања листе.

Отварање дописних листа могу да затраже сви запослени на факултету, било професори или асистенти. Студенти, студентске организације и сарадници могу затражитити отварање дописних листа уз писмено одобрење неког са матичне катедре.

Подразумевано само чланови дописне листе могу да шаљу поруке на листу.

Софтвер на адреси http://lists.etf.bg.ac.rs служи за преглед архивираних порука листе, уређивање чланова листе, слање захтева за отварање нове листе и слично. Корисници се пријављују користећи своју адресу е-поште као username и шифру. Студентима су шифре исте као за пријављивање на вебмејл, остали своју шифру за уређивање листа могу добити кликом на “Lost password?” испод формулара за пријаву и уносом своје адресе е-поште.

Списак постојећих дописних листа можете погледати на: https://lists.etf.bg.ac.rs/wws/lists

За сва додатна објашњења слободно се обратите Рачунском центру.